perjantai 10. huhtikuuta 2015

Aikatauluhaasteita

Kun on kyse tietojärjestelmien julkaisuista, ei aikataulun lykkääminen ole harvinaista. Se on nähty niin Jyväskylän yliopiston sisällä kuin yliopiston ulkopuolellakin. Aikatauluhaasteita on myös Examin suhteen. Samanaikaisesti tulee ottaa huomioon järjestelmän toimittajan tekemä kehitys ja sen aikataulu sekä yliopistomme sisällä tehtävä kehitys järjestelmän rajapintojen suhteen.

Nyt, perjantai-iltapäivänä on vielä epävarmaa pääsemmekö siirtämään tentit uuteen järjestelmään sovitun aikataulun mukaisesti eli ensi viikon aikana. Oman talon kehittäjät on ensi viikoksi jo luvattu muiden projektien pariin ja homma pitäisi siis heidän osaltaan saada valmiiksi tämän viikon aikana. Toivottavasti tekevät riittävän pitkän päivän, sillä työ näyttäisi olevan vielä vähän kesken. Itse uskon, että kaikki saadaan valmiiksi ja saamme siirrettyä tentit vanhasta järjestelmästä uuteen ensi viikon aikana!

Aikatauluhaasteista johtuen ei käyttöönotettavassa versiossa ole vielä suoritusten vientiä opintorekisteriin, vaikka olen niin luvannutkin. IT-palveluilla on monta tärkeää hanketta, joiden tulisi valmistua kesälomiin mennessä, joten kehittäjät ovat kiireisiä. Parempi kuitenkin saada uusi, vakaampi järjestelmä käyttöön nopeammin kuin venyttää käyttöönottoa rekisteriin viennin vuoksi. Sitä kun ei vanhassa järjestelmässäkään ole.

Järjestelmän toimittaja taas on sitoutunut tekemään kehitystä toukokuun puolen välin paikkeille asti. Tuotteenomistajaryhmän kesken taistelemme myös aikaa vastaan priorisoidessamme erilaisia uusia ominaisuuksia ja pieniä korjauksia, joita toukokuussa julkaistavaan versioon vielä haluttaisiin mukaan. Tärkeistä pitäisi osata priorisoida kaikista tärkeimmät, koska kaikki ei välttämättä mahdu mukaan. Ja kun priorisoimassa on viisitoista korkeakoulua ei homma ole helppo.

Itse pyrin tekemään kaikkeni, että käytössä olisi kesäkuun alkuun mennessä mahdollisimman hyvä järjestelmä. Jatkokehitystä tullaan tekemään myös tuon jälkeen, joten käytöstä saatu palaute on tärkeää.

Linkitän tähän vielä tiedotteen, jonka laitoimme viime viikolla tentaattoreille siitä mitä uuteen järjestelmään siirtymisessä tulee ottaa huomioon:
https://www.jyu.fi/itp/ajankohtaista/uuteen-etenttijarjestelmaan-siirtyminen-ohjeet-tentaattoreille


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti