torstai 21. toukokuuta 2015

Exam käytössä tentaattoreille ja opiskelijoille ilmoittautumiseen!

On bloggaaminen jäänyt tässä käyttöönottohässäkässä. Nyt kuitenkin tilanne on se, että tentaattorit ovat hyvää tahtia julkaisseet tenttejään järjestelmässä (148 julkaistua tenttiä) ja opiskelijat ovat tästä päivästä alkaen päässeet ilmoittautumaan kesätentteihin Examissa (15 ilmoittautumista jo)! Yksi steppi siis saavutettu taas!

Tänään tuli myös tentaattoreiden käyttöön Examin versio 2.0, joka on toimintavarmuudeltaan parempi kuin aikaisemmin käytössä ollut versio. Lisäksi mukana on uutena ainakin kysymysten siirto -ominaisuus, jonka avulla omat kysymyskirjaston kysymyksensä voi siirtää toiselle tentaattorille, esimerkiksi työsuhteen päättyessä.

Kesäkuu lähestyy kovaa vauhtia ja siten myös tenttimisen alkaminen Examissa. Silloin otetaan sitten se viimeinen askel ja viedään käyttöönotto loppuun!

Ohjeita on putkahtanut osoitteeseen http://www.jyu.fi/itp/etentti-ohjeet sitä mukaa kuin ahkerat eTentti-tukihenkilöt Liisa ja Hannele ovat niitä ehtineet kirjoittaa. Liisa teki myös tallenteen opiskelijoille tenttiin ilmoittautumisesta. Ohjeita kirjoitellaan tässä tämän ja ensi viikon aikana ja ne pyritään samaan valmiiksi kesäkuun alkuun mennessä.

Kesäkuun alussa vaihdetaan Uno- ja Isa-portaalien työkalulistan eTentti-linkki viemään uuteen järjestelmään. Vanhan järjestelmän osoite löytyy tämän jälkeenkin eTentti-ohjeiden etusivulta.

Maturiteettien suhteen toivon kärsivällisyyttä! Maturiteettiprosessi on uudessa järjestelmässä kömpelömpi kuin uudessa, mutta tulee kehittymään toivottavasti viimeistään syksyllä parempaan suuntaan. Examissa on niin monta asiaa vanhaa järjestelmää paremmin, että uskon plussien voittavan miinukset tästä huolimatta sata-nolla! Antakaa siis Examille mahdollisuus :)

Järjestelmä: https://exam.app.jyu.fi
Ohjeet: http://www.jyu.fi/itp/etentti-ohjeet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti